Колата е Крома 2 1.9jtd 150 к.с но понеже мотора е по-разпространен в 159-ките питам тук. Проблема е тресене и вибрации при ускорение,и то се усеща в ляво. При разклащане на чашата на вътрешното каре цялата чаша има луфт радиален , все едно между нея и диференциала има хлабина. Няма теч на масло от семеринга , но явно има някакъв проблем. Четох мнения по въпроса когато има луфт в карето (вътрешно) спрямо чашата, но при мен луфта е между чашата и диф-а. Всякакви мнения и предложения са добре дошли.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Луфт в лявата полуоска 1.9 16v JTD
Collapse
X
-
Докато не свалиш полуоската трудно можеш да определиш откъде е луфта...бас държа, че вътрешното каре ти е за смяна. Каретата на 159, 156 пълен фейслифт, фиат Стило и явно и твоята са еднакви. 50лв ми струваше карето от Александър ауто. Смених ги и се оправи.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
-
Полуоската я свалях като сменях съединителя и луфт в карето не успях да хвана там. Днес като свалях лявото колело случайно пак разклатих чашата и луфт има там, т.е ако хвана полуоската преди маншона на вътрешното каре и се опитвам да я мърдам луфт има само между чашата и кутията. Има едно парче алуминиево хванато на корпуса на кутията около семеринга на лявата полуоска ,но дали държи самата полуоска или нещо такова незнам.
Comment
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеКолата е Крома 2 1.9jtd 150 к.с но понеже мотора е по-разпространен в 159-ките питам тук. Проблема е тресене и вибрации при ускорение,и то се усеща в ляво. При разклащане на чашата на вътрешното каре цялата чаша има луфт радиален , все едно между нея и диференциала има хлабина. Няма теч на масло от семеринга , но явно има някакъв проблем. Четох мнения по въпроса когато има луфт в карето (вътрешно) спрямо чашата, но при мен луфта е между чашата и диф-а. Всякакви мнения и предложения са добре дошли.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Дясната може би заради висящия лагер е перфектна. Луфт единствено хванах в лявата, мен в случая ме притеснява да не се окаже че нещо по диференциала е износено и затова мърда полуоската спрямо него. При ниски скорости на 2-ра да кажем е като люлеене докато ускорява, на по-високите заради оборотите на полуоската го усещам като вибрация. Ако съм сигурен че проблема е само в чашата и карето ще го правя, лошото е да не се окаже след това че има проблем и по диф-а и луфта си е останал.
Comment
-
Щом има вибрация си за каре...колегата е прав, че чашката се износва но при мен специално чашките нямаха външни белези на износеност и бяха идеално гладки на вътрешните стени, виж триподите ми бяха яко разхлопани и в сравнение с новите имага доста луфтове. Оправих се само със смяна на каретата и 20000км нямах проблем и така я продадох. Симптомите бяха "сеене" на предницата при ускорение.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеДясната може би заради висящия лагер е перфектна. Луфт единствено хванах в лявата, мен в случая ме притеснява да не се окаже че нещо по диференциала е износено и затова мърда полуоската спрямо него. При ниски скорости на 2-ра да кажем е като люлеене докато ускорява, на по-високите заради оборотите на полуоската го усещам като вибрация. Ако съм сигурен че проблема е само в чашата и карето ще го правя, лошото е да не се окаже след това че има проблем и по диф-а и луфта си е останал.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеПри висока скорост не се усещат освен когато се подаде повечко газ- тогава има леки вибрации. Най-вече се усещат при плавно ускоряване на 2-ра при обороти под 2000. Ако се наложи смяна само чаша може ли да се намери ,или трябва цяла полуоска?Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеНа едно място в София питах информативно за рециклиране на полуоската- 250лв с шлайфане на чашата ,смяна на трипода и баланс на цялата полуоска с гаранция.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
То това едно на ръка. Проблема на практика къде се появява по-често в лявата или в дясната полуоска? Има ли някаква закономерност или както дойде строго индивидуално? Чисто информативно при Жан цената за смяна на вътрешното каре, шлайфане на чашата и баланс на полуоската 150лв , доволни от него има ли по принцип че повече негативи съм чул.
Comment
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеТо това едно на ръка. Проблема на практика къде се появява по-често в лявата или в дясната полуоска? Има ли някаква закономерност или както дойде строго индивидуално? Чисто информативно при Жан цената за смяна на вътрешното каре, шлайфане на чашата и баланс на полуоската 150лв , доволни от него има ли по принцип че повече негативи съм чул.
При мен имаше обаче драма и с маншоните,след смяната изхвърли два пъти греста,без маншона да е скъсан и последния път с чашите освен скоби лепихме и с някакво лепило маншоните и всичко заспа.
За рециклиране забрави,аз с нови оригинални видях зор,включително имаше и рекламация в фирмения сервиз,както и сменени по гаранция карета...камоли с рециклаж....Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
Comment